Kompanije koje poklanjaju pažnju kupcima i preduzimaju sve da poboljšaju odnos i steknu njihovo poverenje kroz vrhunsku uslugu pobedjuju na konkurentskom tržištu.

Kako se to postiže?

360 ° !

 

Kompanije mogu da profitiraju u vreme krize i da baš u periodu recesije preteknu svoje konkurente nudeći proizvode i usluge jeftinije nego konkurenti, prilično smelo tvrdi Rovan Gibson, trenutno jedan od najpoznatijih svetskih eksperata za recesiju i prodajne strategije.

Kad na tržištu ima manje novca, potrošači prave liste prioriteta tako što biraju jeftiniju robu. U vremenu recesije šampioni uštede - mogu da preuzmu poslove od ostalih firmi i tako osvoje tržište. I to ne mora da bude kratkotrajna pobeda. Potrošači često u takvim okolnostima znaju da otkriju da je jeftinija roba kvalitetnija od skuplje. Dugoročno gledano takvim ponašanjem zadobijaju veći deo tržišta. To je dobra prilika za srpske kompanije da ponude prave vrednosti za novac.

Na koji način pratimo konkurenciju kroz CRM?

Jednostavno, pratimo i beležimo njihove CENE, KVALITET I USLUGE.

Microsoft Dynamics CRM omogućava praćenje konkurencije, njihove proizvode, cene, rabate, popuste i sve što rade.

Preduzeća koja koriste Microsoft Dynamics CRM i prate šta radi njihova konkurencija vrlo brzo ih dostižu i pobedjuju na tržištu. Uzmimo za primer preduzeće koje prati svoju konkurenciju i preduzeće koje to ne radi.

Istraživanje je potvrdilo da preduzeća koje nemaju razvijen CRM:

U proseku izgube 50% klijenata svakih pet godina, oko 65% od svih izgubljenih klijenata je otišlo zbog loše usluge i komunikacije, troškovi pridobijanja novog klijenta su pet puta veći nego troškovi zadržavanja starog klijenta.

business_team

Preduzeća koja imaju razvijen CRM:

Rastu skoro 60% brže od konkurencije koja nema razvijen CRM, proširuju tržište za 6% godišnje, naplaćuju 10% više za svoje proizvode, ostvaruju povratak investicija, povećanje lojalnosti klijenata za 5% može da rezultira povećanjem profitabilnosti od 25% - 85%.

  • Koje su prednosti konkurencije?
  • Koje su njene slabosti ili mane?
  • Kakve su im cene proizvoda?
  • Zašto se kupci na terenu odlučuju baš za konkurenciju?
  • Koliki rabat daju kupcima?
  • Koliki je njihov potencijal?
  • Koliki je njihov udeo na tržištu?
  • Koji su naši proizvodi koji pariraju konkurentskim proizvodima?
  • Kako poboljšati kvalitet u odnosu na konkurentski proizvod?

 

Sva ova pitanja možete postaviti kroz Microsoft Dynamics CRM i dobiti odgovore tj. jasnu sliku sa terena . Registrujući šta konkurencija radi na tržištu dobijate jasan uvid za unapredjenje vašeg poslovanja.

 

©2024 Digit Consulting doo. All Rights Reserved.

Search